Over taxateur Ruben Aardewerk

Ruben Aardewerk (geboren 22 juni 1969) is afgestudeerd Kunsthistoricus aan de Universiteit Leiden (1989-1995). Na zijn studie is Ruben Aardewerk gaan samenwerken met zijn moeder en broer, in 1997 werd de samenwerking officieël onder de naam Betty Aardewerk & Zonen Antiquairs. De firma wordt lid van het KVHOK. In 2008 is Betty Aardewerk teruggetreden uit de zaak en veranderde de naam in Gebroeders Aardewerk Antiquairs. Al sinds 2002 heeft Ruben zijn bewijs van vakbekwaamheid verkregen als Taxateur Kunst Antiek en Inboedelgoederen en verzorgt hij deskundige en betrouwbare taxaties voor particulieren en bestaande klanten met hun collecties, maar ook voor partijen zoals verzekeringmaatschappijen, notariskantoren en bijvoorbeeld de douane te Schiphol.

Per 1 januari 2011 gaan beide broers ieder hun eigen weg maar blijven wel onafhankelijk samenwerken. Benjamin Aardewerk gaat in Engeland wonen en werken in de zaak van zijn partner Holly Johnson Antiques. Ruben Aardewerk gaat zelfstandig verder in Nederland als Antiquair en Taxateur. Als lid van de KVHOK en de Federatie TMV staat hij sinds 2002 in hun registers ingeschreven als: Gecertificeerd Register Taxateur Kunst Antiek en Inboedelgoederen onder het SKO nummer R 18564 volgens de Europese Standaard EN 45013.

Betty en Ruben Aardewerk
zilveren theedoos 1828 amsterdam

Ruben Aardewerk biedt de volgende diensten aan:

Taxatie van Kunst, Antiek, Kostbaarheden en Inboedelgoederen zoals: Schilderijen, Grafiek, Beeldhouwkunst, Meubelen, Volkskunst, Klokken, Tapijten, Kostuum, Textiel, Europees, Chinees en Japans Porselein, Delfts Aardewerk, Glas, Nederlands en Europees Zilver en Goud, Sieraden en Juwelen, Design en overige Decoratieve Objecten.

  • Taxatie en hertaxatie ten behoeve van een verzekering
  • Taxatie bij een boedelverdeling, successie en/of schenking
  • Schadetaxatie
  • Contra Expertise

Kunst en Antiek bemiddeling zoals:

  • Aankoop en verkoop bemiddeling
  • Restauratie en conditie adviezen
  • Zoekopdrachten

Wat zijn de regels voor het verhandelen, verzamelen en/of houden van beschermde dieren en planten of producten ervan?

Lees hier belangrijke informatie omtrent de CITES-overeenkomst