Waarom een TMV taxatierapport laten maken door taxateur Ruben Aardewerk?

Het belang van een taxatierapport voor verzekering is het beste uit te leggen aan de hand van een simpel rekenvoorbeeld.
Stel: u bent verzekerd voor € 100.000,-. De werkelijke vervangingswaarde is echter € 200.000,-.
U heeft geen taxatierapport voor uw kunst, antiek, kostbaarheden verzekering. Er wordt ingebroken en gestolen of er is partiële brand/waterschade, uw schade is € 50.000,-.
Bij de schadeafhandeling bent u 50% onderverzekerd, u ontvangt dus hoogstens € 25.000,-.

Echter, u heeft de bewijslast om de omvang, aard en authenticiteit van de kunstvoorwerpen en overige inboedelgoederen aan te tonen. Wat als u slechts over gebrekkige informatie of documentatie beschikt, en een up to date taxatierapport ontbreekt ? U ontvangt dan waarschijnlijk hooguit bijvoorbeeld € 10.000,- ofwel slechts 20 % van de werkelijke schade. Met een goed en actueel taxatierapport staat u sterk in geval van onverhoopte calamiteiten. Een gecertificeerd taxatierapport van een wettelijk erkende taxateur is bindend bij verzekering en schadeafhandeling. Dit betekent dat verzekeringsmaatschappijen verplicht zijn de bedragen uit het rapport als reëele waarde te accepteren.

detail van een zilveren sierschaaltje
goudkeur ketting gouden janesisch doosje

Waaraan herkent u een goed taxatierapport?

Wat is het belang van een taxatierapport?

Taxatie van antiek, kunst en kostbaarheden, wat is daar het belang van?

Het kan gebeuren dat uw bezittingen schade oplopen door bijvoorbeeld diefstal, brand, verlies of beschadiging. Dat is een emotioneel verlies, zeker als het om kostbare en unieke objecten gaat. Bent u daarnaast ook nog eens onderverzekerd, dan betekent dat bovendien een ongunstige schaderegeling. Verzekeraars vergoeden ook maar beperkt dit type eigendommen als ze niet gespecificeerd zijn. Laat u uw collectie taxeren, dan wordt het financiële verlies gecompenseerd.

Bel of mail voor een afspraak en wij komen naar u toe om de taxatie uit te voeren.
Een taxatierapport opgesteld door Ruben Aardewerk Taxaties wordt geaccepteerd door alle Nederlandse verzekeraars. Dat betekent dat u in geval van schade geen discussie heeft en een snellere schadeafhandeling zult ervaren.